Petak, 16 Listopad 2015 08:07

SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om

MALI VOZAČI U AKCIJI SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om

Počela je školska godina, a 180 prvašića Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin postali su važni sudionici u prometu. Autoklub Pazin je na glavnom gradskom trgu 18. rujna 2015. godine pripremio prometni poligon sa cestama, semaforima, zebrama i električnim autićima te upriličio stvarnu situaciju u prometu. Prvašići su vozeći električne autiće,ili prelazeći preko zebri bili direktni sudionici u prometu i pokazali su svoje znanje o prometnim pravilima.

Akcijom se želi senzibilizirati javnost, a posebno vozače na pojačani oprez u prometu u prvim danima početka školske godine. Edukacija same djece je od posebne važnosti kako bismo spriječili i smanjili broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju djeca.

Akciju je Autoklub Pazin proveo u suradnji sa Policijskom postajom Pazin, Gradskim društvom Crvenog križa Pazin, Područnim uredom za zaštitu i spašavanje, Uslugom i Gradom Pazinom. U akciji je sudjelovalo 80 djece OŠ Vladimir Nazor Pazin, a sve je sa posebnom pažnjom promatralo stotinjak polaznika Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin i brojni građani.

Ova prometno-preventivna akcija održala se u sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Pazinu pod sloganom "Izaberi, Promijeni, Kombiniraj."

Prvašići, roditelji i građani Grada Pazin sa zadovoljstvom su se uključili u ovu akciju i prihvatili takav način provođenja edukacije i preventivnih aktivnosti, na dobrobit svih sudionika u prometu, a posebno najugroženije skupine naše djece.