Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 13:10

SIGURNO U PROMETU 2017.

ŠKOLSKO NATJECANJE AKCIJE SIGURNO U PROMETU 2017.

U petak, 17.03.2017. godine Autoklub Pazin u suradnji sa Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin organizirao je prometno preventivnu akciju Sigurno u prometu 2017. Akcija je održana na Trgu slobode u Pazinu. Sudjelovalo je stotinjak učenika matične škole iz Pazina i područnih škola iz Lupoglava, Cerovlja, Tinjana, Sv. Petra u Šumi, Trviža, Karojbe i Motovina. Nakon što su pismeni dio testa iz poznavanja prometnih propisa odradili na računalu u školama praktični dio  vožnje biciklom odvozili su na zadanom poligonu u centru Pazina. Zbrojem rezultata pismenog i praktičnog dijela akcije dobili smo pobjednike u dvije kategorije koji će nastupiti na županijskom natjecanju  koje će se održati u travnju u Puli.

U konkurenciji djevojčica pobjedila je Petra Merklin iz PŠ Lupoglav, druga je bila Mia Plejić iz Pazina, a trećeplasirana je Samanta Radovan iz PŠ Tinjan.

U konkurenciji dječaka najbolji je bio Andre Benčić iz PŠ Motovun, drugoplasirani je bio Mateo Sergo iz Pazina, a treće mjesto osvojio je Nikola Kajapić iz PŠ Trviž.

Cilj ove akcije je edukacija učenika o prometnim propisima i spretnosti upravljanja biciklom, a sve u cilju veće sigurnosti najugroženije skupine sudionika u prometu, a to su djeca.

Gosti akcije bili su djelatnici Policijske postaje Pazin, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje iz Pazina i Gradskog društva Crvenog križa iz Pazina,

Nagrade i poklone učesnicima akcije donirali su : Croata osiguranje poslovnica Pazin-Buzet, Istarska kreditna banka Umag, Reginex Pazin, Svitak Pazin, Ideart Pazin, Inspekt Pazin, Kamen Pazin, pomoć u organizaciji pružili su Grad Pazin i Usluga Pazin.

Medijski popratili: Glas Istre, Radio Istra, Tv Istra i HRT regionalni studio Pula.