Srijeda, 10 Svibanj 2017 10:01

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SIGURNO U PROMETU 2017.

PETRA MERKLIN I OŠ VLADIMIRA NAZORA PAZIN POBJEDNICI

Autoklub Pula-Rovinj  u četvrtak 04.05.2017. godine bio je domaćin županijskog natjecanja Sigurno u prometu 2017. Na natjecanju sudjelovalo je dvadeset i četiri natjecatelja iz OŠ Tone Peruška Pula, Monte Zaro Pula, Jurja Dobrile Rovinj, Vladimira Nazora Rovinj, talijanske OŠ Bernardo Benussi Rovinj i Vladimira Nazora Pazin.

Najbolji rezultat na natjecanju i u kategoriji djevojčica ostvarila je Petra Merklin iz OŠ Vladimira Nazora Pazin s mentorom Krešom Šenjugom, drugoplasirana bila je Matea Vidović iz OŠ Tone Peruška iz Pule, a trećeplasirana je Nika Išić iz OŠ Monte Zaro iz Pule.

U kategoriji dječaka najbolji je bio Matija Šuran iz OŠ Jurja Dobrile Rovinj, drugoplasirani je bio Adrijan Beletić iz OŠ Tone Peruška Pula a trećeplasirani bio je Andre Benčić iz OŠ Vladimira Nazora Pazin.

Slijedom propozicija natjecanja na Državno natjecanje Sigurno u prometu 2017. koje će se održati u Zadru od 23. do 26. svibnja plasirali su se Petra Merklin, Matea Vidović, Matija Šuran i Adrian Beletić dok su trećeplasirani u rezervi. Ova ekipa prestavljati će Istarsku županiju te će se natjecati u poznavanju prometnih propisa i vještini upravljanja biciklom na zadanim poligonima sa ostalim natjecateljima iz svih županija iz Hrvatske.

U ekipi OŠ Vladimira Nazora Pazin - Autokluba Pazin još su nastupili Mia Plejić  i Mateo Sergo koji su ostvarili 6. mesto u ketegoriji djevojčica i dječaka od 12 natjecatelja po svakoj kategoriji.