Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 10:44

SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om 2017.

PROMETNO PREVENTIVNA I EDUKATIVNA AKCIJA ZA "PRVAŠIĆE"

 U petak, 29. rujna 2017. godine Autoklub Pazin je za polaznike prvih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina na Trgu slobode proveo prometno-preventivnu i edukativnu akciju Sigurno u školu s HAK-om 2017.

Nakon što je početkom nove školske godine za prvašiće u svojim školama upriličena akcija s prometnim predavanjem, na prometnom poligonu učenici su vožnjom biciklom ili kao pješaci sada bili aktivni sudionici u prometu. Ucrtane prometnice, pješački prijelazi, semafori te prometni znakovi korišteni su da bi djeci što zornije upriličili prometne situacije koje ih svakodnevno očekuju na putu od kuće do škole. Edukacija djece o ponašanju u prometu od iznimne je važnosti za njihovu sigurnost u prometu. Akcijom se senzibilizirana javnost, a posebno vozače na pojačani oprez u prometu zbog početka nove školske godine i velikog broja djece u prometu. 

Osim učenika osnovne škole u akciju su se uključila i djeca Dječjeg vrtića Olga Ban iz Pazina.

Akcija je provedena u suradnji s Policijskom postajom Pazin, Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Pazin, Gradskim društvom Crvenog križa Pazin, Gradom Pazinom i Komunalnim poduzećem Usluga iz Pazina.

Akciju su medijski popratili TV Istra, Radio Istra i Glas Istre. 

View post on imgur.com