Srijeda, 25 Listopad 2017 09:31

"KLIK" - NAVIKA ODGOVORNOG PONAŠANJA

PROMETNO-EDUKATIVNI PROGRAM "KLIK" - NAVIKA ODGOVORNOG PONAŠANJA

U sklopu Dana otvorenih vrata Autokluba Pazin te obilježavanja 69 godina rada i djelovanja u petak, 27. listopada 2017. godine provesti će se prometno-edukativni program KLIK - navika odgovornog ponašanja.

Poznato je da su mladi, novi vozači često skloni rizičnom ponašanju u prometu, što pokazuju i statistike. Cilj preventivno - edukativnog programa KLIK je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama, prije i za vrijeme upravljanja ili prevoženja vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

Program je namjenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i učenicima Pazinskog Kolegija klasične gimnazije iz Pazina.

U sklopu programa u prvom koraku kroz jedan nastavni sat, stručnjaci HAK-a iz Zagreba učenicima će obrazložiti teorijske aspekte i dokaze neophodnog korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji za vozača i ostale putnike koji se prevoze u vozilu. Nakon teorijskog dijela instruktori na SIMULATORU PREVRTANJA prezentirati će posljedice prometne nezgode u kontroliranim uvjetima - prevrtanje vozila bez posljedica za vozača i suvozača uz obavezno korištenje SIGURNOSNOG POJASA.

Akciju KLIK medijski popratili: TV ISTRA, Radio ISTRA i Glas Istre.

SIMULATOR PREVRTANJA BITI ĆE STACIONIRAN NA TRGU SLOBODE OD 08,00 DO 15,00 SATI .

POZIVAMO SVE ZAINTERESIRANE DA ISKORISTE PRILIKU I ISPROBAJU PREVRTANJE VOZILA U KONTROLIRANIM UVIJETIMA BEZ POSLJEDICA U SIMULATORU PREVRTANJA.