Petak, 27 Travanj 2018 11:30

POLICIJA I GRAĐANI VOZE ZAJEDNO

    PROMETNO - EDUKATIVNA AKCIJA

Policijska postaja Pazin u suradnji s Autoklubom Pazin  provesti će prometno-edukativnu akciju "Policija i građani voze zajedno" u subotu, 28. travnja 2018. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati na prostoru Trga Slobode u Pazinu.

Cilj navedene akcije je promoviranje poželjnog ponašanja u prometu, kako bismo utjecali na smanjenje prometnih nesreća vozača mopeda i motociklista te podizanju prometne kulture i poštivanje prometnih propisa.

Pozivamo motoriste i mopediste da nam se pridruže na prometno-edukativnoj akciji u Pazinu.

AKCIJA ZA POVEĆANJE SIGURNOSTI MOTOCIKLISTA I MOPEDISTA U PROMETU

Nakon tjedna besplatne kontrole ispravnosti mopeda i motora koja je provedena na Stanici za tehnički pregled vozila u Pazinu u subotu 28. travnja 2018. godine uslijedila je nova prometno edukativna akcija za povećanje sigurnosti motociklista i mopedista u prometu. Djelatnici Policijske postaje Pazin u suradnji s instrukrorima i mehaničarom Autokluba Pazin pripremili su prometni poligon sa čunjevima te pokazali spretnost vožnje na zadanom poligonu. Osim organizatora akciju su popratili i isprobali poligon i motoristi koji su se pridružili akciji. Mehaničar je provjeravao tehničku ispravnos motocikala koji je jedan od preduvjeta sigurne vožnje. Na zajedničkom štandu policije i Autokluba djeljeni su edukacijski materijali o sigurnosti u prometu i savjeti za sigurnu vožnju. Osim obavezne sigurnosne opreme koju vozači moraju koristiti za vrijeme vožnje, upaljenog dnevnog svijetla, vozačima se skretala pozornost na najčešće uzroke prometnih nezgoda. Do samih nesreća dolazi zbog nekorištenja sigurnosne opreme, neprilagođene brzine, nepropisnog pretjecanja, oduzimanja prednosti prolaska, alkoholiziranosti te nedržanja potrebnog razmaka između vozila. Građanstvo i motoristi mogli su isprobati "pijane naočale" koje simuliraju različite koncentracije alkohola u krvi.

Osim toga posjetitelji akcije upoznali se s radom i djelovanjem Autokluba Pazin koji ove godine slavi 70. godišnjicu postojanja, te članske modele i pogodnosti učlanjena u Autoklub Pazin.

Pazinska policija i Autoklub Pazin su ovom zajedničkom prometno edukativnom akcijom privukli mnogo motorista i građana kojima su promovirali poželjna ponašanja u prometu s ciljem smanjenja prometnih nezgoda