Petak, 31 Kolovoz 2018 07:09

POČINJE ŠKOLA - OPREZ U PROMETU

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE 2018/2019.

Nova školska godina počinje ponedjeljak 03. rujna 2018. godine. zbog toga vozači moraju pojačati oprez, a posebno u blizini škola i dječjih vrtića.

Od vozača se očekuje pridržavanje prometnih pravila i propisa posebno kad se približavate pješačkim prijelazima,usporite i propustite pješake.

Pazite na djecu koja hodaju uz cestu, u slučaju opasnosti upozorite zvučnim signalom na svoju prisutnost.

Roditelji pazite na svoje ponašanje u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke zato budite primjer poštivanja prometnih propisa. Djeci pokažite najbliži i najsigurniji put od kuće do škole, kad prevozite djecu u automobilu propisno vežite sebe i svoju djecu u odgovarajućoj autosjedalici. Kod izlaska iz automobila djeca uvijek izlaze na stranu od nogostupa. Djecu educirajte o najznačajnijim prometnim pravilima prije samostalnog kretanja u prometu.

Pažnja i briga svih sudionika u prometu, a posebno vozača prema najmlađim i najranjivijim učesnicima je briga i  obaveza ali i sezibiliziranje javnosti za poštivanje prometnih propisa. Početak školske godine neka bude radost za školarce, a pažnja i skrb roditelja i vozača neka pridonese smanjenju prometnih nezgoda.