Petak, 19 Listopad 2018 10:10

PROMETNA RADIONICA U AUTOŠKOLI

PROMETNO EDUKATIVNA RADIONICA ZA POLAZNIKE AUTOŠKOLE "UBACI OPREZ U BRZINU"

Autoklub Pazin i Policijska postaja Pazin održali su u četvrtak, 18. listopada 2018. godine prometno edukativnu radionicu za polaznike autoškole "Ubaci oprez u brzinu". Statistički podaci o prekršajima i prometnim nezgodama "mladih vozača" u Istri ilustrirani s slikama stvarnih situacija prezentirani su polaznicima za vozače kako bi se kao budućim vozačima skrenulo pozornost na greške koje ne bi trebali raditi dobivanjem vozačke dozvole. Uz to prikazani su i filmovi o najčešćim uzročnicima prometnih nezgoda, a to su brzina, alkohol i droge, nepoštivanje prednosti prolaska te nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima.

U sklopu radionice koja je održana za dvije grupe polaznika upoznati su s 70 obljetnicom rada i djelovanja udruge, djelatnostima te članstvu i članskim pogodnostima koje se dobivaju učlanjenjem u Autoklub Pazin.

Mladi budući vozači kroz ovakve radionice (ove godine održane su već 4) iz prve ruke dobiju informacije o odgovornosti upravljanja vozilom u javnom prometu te se na taj način razvija njihova svijest i briga za veću sigurnost u prometu, što za cilj ima smanjenje prometnih nezgoda.

P1010288