Srijeda, 31 Listopad 2018 12:24

70 GODINA AUTOKLUBA "PAZIN"

Autoklub “Pazin” proslavio 70 godina postojanja

 

Naša tradicija je naš ponos, ali ona je i u službi sadašnjosti, odnosno svega što radimo danas. Autoklub “Pazin” proslavio je 70 godina, a taj rođendan još više dobiva na značenju kad se zna da je ta ista organizacija iznimno aktivna i posvećena istim onim ciljevima kao i Hrvatski autoklub, a to su prije svega sigurniji promet i briga o članovima i svim vozačima. Autoklub „Pazin“ poznat je po svom prometno-preventivnom radu, osobito s djecom, onom predškolskom, školskom, pa i s tinejdžerima. Za sve dobne skupine organiziraju se programi kojima je cilj upozoriti na sve izazove prometa i opasnosti. Osim toga, Autoklub „Pazin“ je i stabilan klub koji dobro posluje pa je ova velika i značajna obljetnica potvrda njegove vitalnosti i važnosti koju ima u gradu, ali i u cijeloj regiji. Godišnjicu Autokluba „Pazin“ uveličali su brojni gosti, a među njima su bili predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, njegov zamjenik Ivo Bikić, glavni tajnik HAK-a Željko Mijatović, zamjenik gradonačelnika Pazina Veljko Brajković, zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, predstavnik Centra za vozila Hrvatske Igor Bošković te brojni predstavnici autoklubova, škola i institucija s kojima Autoklub Pazin surađuje dugi niz godina.


U svom pozdravnom govoru predsjednik HAK-a Slavko Tušek je rekao:

  • Autoklub “Pazin” jedan je od 70 temeljnih autoklubova u HAK-ovoj asocijaciji. To je stabilan klub koji kvalitetno posluje. Posebno dobro radi u projektima prometne preventive, u akcijama poput Sigurno u školu s HAK-om, koja je ove godine obilježila pedeset godina, brojnim drugim HAK-ovim akcijama, ali i akcijama koje samostalno provodi. Pred Autoklubom “Pazin” je svijetla budućnost, a ono što primjećujem je kontinuiran i sustavan rad na svim razinama i to me raduje. Danas HAK ima preko 230 000 članova, prije deset godina imao je 130 000 članova, a cilj nam je članstvom obuhvatiti 20 posto hrvatskih vozača. Također, moramo reći da HAK uživa veliki ugled u tijelima Svjetske automobilističke organizacije (FIA), a sve smo to gradili zajedno. Želim Autoklubu „Pazin“ mnogo uspjeha u radu i čestitam mu ovu godišnjicu.

Predsjednica Autokluba “Pazin” Marčela Androšić naglasila je:

  • Hvala svima u Autoklubu “Pazin”, hvala članovima, djelatnicima, članovima tijela upravljanja – bez svih njih Autoklub „Pazin“ ne bi bio ono što danas jest, jedan uspješan i stabilan klub. Od vremena kada je Autoklub „Pazin“ krenuo kao sekcija Narodne tehnike pa do danas mnogo toga se promijenilo. Godine 1950. počeli su se provoditi vozački ispiti, 1963. s radom je počela Služba pomoći na cesti, a 1982. otvorena je stanica za tehnički pregled vozila. Na kraju 1950. bilo je 150 članova, a danas imamo 2200 članova i dosta razgranatu djelatnost. Doista smo naporno radili da bismo ovo postigli, a za pomoć i podršku moramo zahvaliti i Hrvatskom autoklubu, njegovom predsjedniku i rukovodstvu, koji su također imali važnu ulogu u ostvarivanju ovih rezultata.

Prigodnim govorom i čestitkama na 70. obljetnici Autoklubu “Pazin” obratili su se zamjenik gradonačelnika Pazina Veljko Brajković i zamjenica župana Giuseppina Rajko.

Autoklub „Pazin“ u samom središtu grada ima lijepu upravnu zgradu, nastavni poligon za vožnju, mehaničarsku radionicu i stanicu za tehnički pregled, ali jednako je važno da ima vedre, motivirane i stručne djelatnike.

Povodom ove obljetnice predsjednica Marčela Androšić i tajnik Autokluba „Pazin“ Ivan Hrvatin podijelili su zahvalnice i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.


Autoklub “Pazin” povodom obilježavanja 70. obljetnice osnutka i djelovanja dodijelio je Zahvalnice za doprinos u radu i razvoju te ostvarivanju ciljeva i zadataka Autokluba “Pazin”:

- Slavku Tušeku

- Željku Mijatoviću

- Sinanu Alispahiću

- Draženku Janjuševiću

- Danielu Mauroviću


Priznanja za dugogodišnju uspješnu suradnju i doprinos razvoju Autokluba “Pazin” dodijeljena su :

- Hrvatskom autoklubu Zagreb

- Centru za vozila Hrvatske Zagreb

- Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin

- Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin

- Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji Pazin

- Policijskoj postaji Pazin

- Gradskom društvu crvenog križa Pazin

- Autoklubu Pula-Rovinj, Pula

- Autoklubu Poreč

- Autoklubu Buzet

- Autoklubu Rijeka

- Autoklubu Zadar

- Autoklubu Split

- Autoklubu Karlovac

- Auto moto klubu Križevci

- Autoklubu Koprivnica

- Autoklubu Bjelovar

- Autoklubu Varaždin

- Autoklubu Marsonija, Slavonski Brod

- Autoklubu Siget, Zagreb

- Autoklubu Vinkovci

- Autoklubu Čakovec

- Autoklubu Nova Gradiška

- Autoklubu Slavonac, Osijek

 

Svečanost obilježavanja 70. obljetnice osnivanja i neprekidnog rada Autokluba „Pazin“ održana je u petak 26. listopada 2018. godine.

Piše Jurica Pech.


IMG 0920

IMG 0927

IMG 0928

IMG 0965