Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 10:50

SIGURNO U PROMETU 2019.

PROMETNO-PREVENTIVNA AKCIJA SIGURNO U PROMETU 2019.

Natjecanje učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i područnih škola iz Lupoglava, Gračišća, Sv. Petra u šumi, Tinjana, Trviža, Karojbe i Motovuna u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu 2019. održano je 15. ožujka 2019. godine na Trgu slobode u Pazinu u organizaciji Autokluba Pazin.

Testiranje iz poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila učenici su obavili u svojim matičnim školama nakon što su odslušali predavanja koja  im je oržao instruktor Autokluba Pazin, danas su pokazali vještinu i spretnost vožnje biciklom na zadanom poligonu.

Natjecanje je sinonim za prometno-edukativni rad s djecom s ciljem da kroz akciju educira djecu o prometu ali i smanji broj stradale djece u cestovnom prometu.

Zbrojem bodova sa teorijskog i praktičnog dijela dobili smo i pobjednike akcije Siguno u prometu 2019. Najbolje djevojčice su: 1. ERIKA MATIKA IZ PAZINA, 2. SARA DELTIN IZ TINJANA  3. ZARA SOFIA KRAJCAR IZ PAZINA

Najbolji dječaci su: 1. BARTOL KALAC IZ PAZINA, 2. ANDY MERKLIN IZ LUPOGLAVA  3. MATIJA BOŽIĆ IZ MOTOVUNA

Sudjelovanje na županijskom natjecanju izborili su prvo i drugo plasirani dječaci i djevojčice.

Akciji su se priklljučili Policijska postaja Pazin, Gradsko društvo crvenog križa Pazin i Državna uprave za zaštitu i spašavanje, područni ured Pazin.

Akciju su donirali u vidu poklona za svu djecu i pobjednike Istarska kreditna banka Umag, Croatia osiguranje, tiskarski obrt Svitak Pazin i poduzeće za tehničko ispitivanje i analizu Inspekt Pazin.

Akciju su medijski popratili Radio Istra, Glas Istre i TV Istra