Utorak, 16 Lipanj 2020 06:39

UBACI OPREZ U BRZINU

PROMETNO EDUKATIVNA RADIONICA ZA POLAZNIKE AUTOŠKOLE

U ponedjeljak 15. lipnja 2020. godine Autoklub Pazin u suradnji s Policijskom postajom Pazin za polaznike tečaja za vozače u autoškoli upriličio je prometno edukativnu radionicu UBACI OPREZ U BRZINU. Budući mladi vozači su iz prve ruke dobili informacije od dlelatnice Policijske postaje Pazin o najčešćim greškama koje rade u prometu na početku svoje prometne karijere.

Polaznicima tečaja prezentirani su statistički podaci o prometnim prekršajima i prometnim nezgodama mladih vozača u Istri. Prikazane su slike stvarnih prometnih nezgoda te edukativni filmovi o problemima konzumiranja alkohola i droga, nepridržavanja ograničenja brzine i nevezivanja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje u automobilu za vozače i ostale suputnike u vozilu.

Budući mladi vozači kroz ovakve radionice iz prve ruke dobivaju informacije o odgovornosti upravljanja vozilom u javnom prometu. Prezentacijama se želi utjecati  na njihovo razmišljnje i svijest o pažnji i brizi za veću sigurnost svih sudionika u prometu što u konačnici ima cilj  smanjenje prometnih nezgoda.

U sklopu radionice polaznici za vozače upoznati su s radom i djelovanjem Autokluba Pazin od osnivanja daleke 1948. godine do današnjih dana te članstvu i članskim pogodnostima koje dobivaju učlanjenjem u autoklub.

P1010169

P1010170