Utorak, 16 Lipanj 2020 10:37

DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU

PREVENTIVNO EDUKATIVNA AKCIJA DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU

Policijska postaja Pazin u suradnji s Gradom Pazinom i Autoklubom Pazin 16. lipnja 2020. godine odrali su prometno edukativnu akciju Dan ljubaznosti u prometu. Cilj akcije je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Policijska patrola kontrolirala je vozače da li su zaustavili vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza, da li su propustili pješake te im rukom dali znak da sigurno prijeđu cestu. Ta gesta ima značenje: Ja sam Vas vidio i izvolite prijeđite cestu. S druge strane, pješake potičemo da se vozačima zahvale ili da se osmjehnu. Osmjeh je toliko poticajan te trebalo bi ga više koristiti u komunikaciji između vozača i pješaka.

Vozači koji su propustili pješake, u današnjoj akciji skoro svi, osim jednog vozača dobili su prigodne poklone od Policije, Grada Pazina i Autokluba Pazin.

Prometno edukativna akcija Dan ljubaznosti u prometu ispunio je cilj, a to je da se svi sudionici u prometu osjećaju sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo. Želja svih sudionika je da takvo kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom naše svakodnevnice.

P1010172

P1010174

P1010175

P1010177

P1010179