Utorak, 01 Travanj 2014 12:12

NATJECANJE UČENIKA SIGURNO U PROMETU

NATJECANJE UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE U POZNAVANJU PROMETNIH PROPISA I SIGURNOSNIH PRAVILA

 Prometno preventivna i edukativna akcija za učenike Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i područnih škola održala se na Trgu slobode u Pazinu. Otvorenje akcije upriličio je gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, djelatnici Policijske postaje Pazin te nastavnici i profesori osnovne škole.

Po lijepom i sunčanom danu uz mnogobrojnu publiku u akciji je sudjelovalo 127 učenika koji su na prometnom poligonu upravljali biciklom po točno utvrđenom sadržaju. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela ( provjera znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima ) koje su učenici odradili na računalima u svojim školama i praktičnog dijela vožnje biciklom. Zbirom rezultata pismenog i praktičnog dijela akcije dobivaju se rezultati natjecanja.

Najbolje rezultate postigli su:

KATEGORIJA DJEVOJČICE:

1. ULJANIČĆ ALEXIA - OŠ PAZIN

2. KRIZMANIĆ DIANA - PŠ TINJAN

3. ŠEGON DEBORA - PŠ SV.PETAR U ŠUMI

KATEGORIJA DJEČACI:

1. MERKLIN ARMAN - PŠ LUPOGLAV

2. KURELOVIĆ STEFAN - OŠ PAZIN

3. GUŠTIN LUKA - OŠ PAZIN

Dvoje prvoplasiranih u svakoj kategoriji izborili su pravo nastupa na županijskom natjecanju koje se ove godine održava u Pazinu početkom mjeseca svibnja u organizaciji Autokluba Pazin.

Dva dječaka i dvije djevojčice sa najviše bodova sa županiskog natjecanja činiti će županijsku ekipu na Državnom natjecanja koje će se održati od 20.-23. svibnja 2014. u Rovinju.

Aciju su potpomogli Grad Pazin, Usluga Pazin, donatori Croatia osiguranje, Grawe osiguranje, Istarska kreditna banka Umag, Inspekt Pazin, Matecom Pazin i Svitak Pazin. Medijski popratili Radio Istra, TV Istra i Glas Istre.